گلکسی اس 10 لایت جدیدترین بالارده سامسونگ محسوب می شود که ویژگی های مناسبی دارد. در ادامه بررسی گلکسی S10 لایت برای شما آماده شده است.
سامسونگ در ابتدای سال جاری میلادی از دو گوشی هوشمند جدید، گلکسی نوت 10 لایت و گلکسی اس 10 لایت رونمایی کرد. به تازگی گوشی گلکسی S10 لایت در اختیار رسانه کلیک قرار گرفته و آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
اوایل سال 2019 گوشی های سری گلکسی S10 وارد بازار شدند. در حالی که این محصولات به موفقیت مناسبی در بازار دست پیدا کردند، سامسونگ تصمیم گرفته با معرفی مدل جدیدی از این سری، فروش آن ها را افزایش دهد. گلکسی S10 لایت یک گوشی بالارده محسوب می شود که از مشخصات فنی قدرتمندی بهره می برد و به ویژگی های مناسبی مجهز شده است. در قیمت گوشی S10 لایت سعی شده که پایین ترین قیمت برای آن در نظر گرفته شود. در ادامه با بررسی سامسونگ گلکسی S10 لایت همراه ما باشید.
همچون رویه معمول بازار، با خرید سامسونگ گلکسی اس 10 لایت یک دفترچه راهنما، کابل USB-C به USB-C و شارژر 25 واتی در اختیارتان قرار خواهد گرفت. به این نکته توجه داشته باشید که اگر رایانه شما پورت USB-C یا USB-A ندارد، برای اتصال موبایل به کامپیوتر باید یک کابل دیگر خریداری کنید.
از نظر ظاهری، گلکسی اس 10 لایت تفاوت های زیادی با سایر اعضای خانواده گلکسی اس 10 دارد. قاب پشتی این موبایل گویای همه چیز است زیرا ماژول دوربین اصلی به صورت مستطیلی بوده و شکل و شمایل دوربین سلفی نیز به نمایشگر Infinity-O موجود در دستگاه های سری گلکسی نوت 10 (Galaxy Note 10) شباهت دارد.
به هر حال، کیفیت جنس بدنه واقعاً چیزی از پرچمداران کم ندارد. پوشش رویی این موبایل شیشه ای بوده هرچند به نظر می رسد درخشندگی شیشه را ندارد. سامسونگ این نوع بدنه را ترکیبی از پلاستیک و شیشه می داند و اصلاً به همین دلیل است که وزن بسیار کمی هم دارد.
در هر صورت، این موبایل بسیار خوش دست است و به خاطر اینکه لبه های آن تیز نیستند این موضوع بیشتر احساس می شود. لبه های نمایشگر تا حدودی به سمت کناره ها کشیده شده اند تا ظاهر این تلفن همراه جذاب تر از دیگر پرچمداران کمپانی کره ای شود. با همه اینها، گلکسی اس 10 لایت همچون اکثر دستگاه های شیشه ای لغزنده است ولی حداقل اثرات انگشت و آلودگی ها کمتر روی آن باقی می مانند. این موضوع در نمونه مشکی رنگ بیشتر به چشم می آید.
در نگاه اولمشخص ترین چیزی که خواهید دید ماژول دوربین عقب مستطیل شکل می باشد. علی رغم اینکه این لنزها محصول سامسونگ را جذاب تر کرده اند ولی اصلاً لازم نبود این قدر برآمده باشند. در سمت راست این ماژول، یک ستون دوم هم به چشم می خورد که محل قرارگیری چراغ فلاش LED و سنسور اپتیکال و ثابت کننده تصاویر می باشد. این گونه حدس می زنیم که سامسونگ ماژول دوربین عقب گلکسی اس 10 لایت به این خاطر برآمده ساخته تا با دستگاه های سری گلکسی اس 20 (Galaxy S20) هماهنگی بیشتری داشته باشد.
خوش بختانه برآمدگی موجود چندان حاد نیست و آن طور که افراد فکر می کنند، وقتی روی سطح صافی قرار می گیرد لرزش زیادی ندارد.
فریم کناری از جنس آلومینیوم با پوشش رنگی درخشان است تا با سایر قسمت های موبایل هماهنگی داشته باشد. در سمت چپ، محل قرار دادن سیمکارت، در سمت راست دکمه های کاهش و افزایش صدا و پاور، در پایین پورت USB-C و میکروفون، و در بالا بریدگی اسپیکر مشاهده می شود.
همان طور که پیش از این هم گفتیم، نمای جلویی گلکسی اس 10 لایت شباهت زیادی به گلکسی نوت 10 پلاس (Galaxy Note 10 Plus) دارد ولی کناره های آن برآمده نیستند. به غیر از حاشیه مشکی رنگ پایینی، سه طرف دیگر نمایشگر بسیار باریک هستند.
نقطه سیاه رنگی که در آن دوربین سلفی قرار گرفته هم کوچک بوده و تقریباً در نزدیکی فریم بالایی جای گیری کرده است بنابراین فضای زیادی را اشغال نمی کند. مطمئناً چنین شیوه طراحی نسبت به ناچ ها کمتر دردسر ایجاد خواهد کرد.
از نظر ارگونومیک هم بگوییم که به خاطر صفحه نمایش 6.7 اینچی، کار کردن به صورت یک دستی با گلکسی اس 10 لایت بسیار سخت خواهد بود. به علاوه، از نظر جرم نیز این دستگاه نسبتاً سنگین می باشد به طوری که وقتی آن را عمودی به جایی تکیه می دهید، به سمت جلو خم می شود. در این میان، نکته جالب آن است که وزن کلی این موبایل به 6 گرم می رسد حال آن که در آن منبع نیروی 4500 میلی آمپری حضور دارد. برای اینکه این موضوع را بهتر متوجه شوید، بد نیست بدانید که دو گوشی وان پلاس 7 پرو (OnePlus 7 Pro) و گلکسی نوت 10 پلاس با باتری کم ظرفیت تر و ابعادی مشابه، 200 گرم وزن دارند.
نمایشگرها همواره جزو نقاط قوت گوشی هایی بوده اند که سامسونگ تولید کرده است و این حقیقت در مورد دستگاه های مقرون به صرفه این کمپانی بیشتر صدق می کند. اکثر موبایل های کمپانی کره ای از پنل های OLED بهره می برند بنابراین گلکسی اس 10 لایت هم دارای چنین صفحه نمایشی است. البته این نمایشگر مانند نمونه موجود در پرچمداران سری اس (S) و نوت (Note) با اسم Dynamic AMOLED شناخته نمی شود اما Super AMOLED Plus نام دارد. دقیقاً نمی دانیم کلمه پلاس به چه معناست ولی می توانیم این احتمال را بدهیم که از HDR10+ پشتیبانی می کند. مثلاً، گلکسی نوت 10 لایت به همین پنل 6.7 اینچی مجهز شده و علی رغم اینکه در اسم آن کلمه پلاس مشاهده نمی شود اما دارای توانایی پشتیبانی از HDR10 می باشد. همچنین، در دو نرم افزار یوتیوب و نتفلیکس می توان ویدیوها را با کیفیت HDR10 پخش کرد.
از نظر مشخصات فنی، نسبت صفحه نمایش به بدنه این نمایشگر به 20:9 رسیده و رزولوشن آن 2400*1080 پیکسل با یک ناچ سیاه رنگ در بالا جهت قرارگیری دوربین سلفی می باشد. در آزمایش های انجام شده و با افزایش نور نمایشگر به صورت دستی، رکورد 400 نیت به ثبت رسید ولی وقتی گزینه تنظیم خودکار روشنایی روشن شد، این عدد به 705 نیت افزایش پیدا کرد تا حتی در زیر نور خورشید نیز محتواها با بیشترین کیفیت ممکن به نمایش درآیند.
از نظر دقت رنگ، صفحه نمایش کیفیت بسیار بالایی دارد. حالت پیش فرض و روشن این موبایل Natural می باشد که حداقل و حداکثر به ترتیب دارای تفاوت رنگی 1.4 و 2.7 است. با روشن کردن گزینه Vivid، رنگ ها کمی حالت اشباع شدگی می گیرند و قرمز، سبز، آبی و زرد شدیدتر می شوند. رنگ سفید هم هاله آبی دارد بنابراین در حالت معمولی تفاوت 4.6 و نهایتاً 10.2 خواهد بود.
شاید باتری یکی از دلایل مهمی باشد که کاربران به جای خرید هر کدام از مدل های سری گلکسی اس 10، سراغ مدل اس 10 لایت بروند. به خاطر اندازه بزرگی که این موبایل دارد، سامسونگ در آن یک منبع نیروی 4500 میلی آمپری قرار داده است. این باتری را پردازنده کووالکوم اسنپدراگون 855 پلاس که با فرآیند 7 نانومتری تولید شده همراهی می کند. در آزمایش های تخصصی انجام شده، گلکسی اس 10 لایت عملکرد فوق العاده ای داشت. در صورتی که با این موبایل وبگردی کنید،، شاهد این موضوع خواهید بود که از سایر دستگاه های سری گلکسی اس 10 برتری دارد و اگر این تلفن همراه را حالت استندبای قرار دهید، با سایر هم خانواده هایش برابری خواهد کرد.
در این بین، سامسونگ توجه ویژه ای به تکنولوژی شارژ سریع داشته است. همان طور که در ابتدای این مقاله گفتیم، گلکسی اس 10 لایت از فناوری Power Delivery 3.0 با توان 45 واتی پشتیبانی می کند. البته همراه با این موبایل یک شارژر 25 واتی به فروش می رسد. ضمناً، نباید از نقش تعیین کننده کابل USB-C به USB-C فراموش کنید زیرا این سیم به ظاهر ساده تأثیر بسزایی در عملکرد شارژ سریع دارد.
حالا اگر تمام مومات و شرایط فراهم باشد، ظرفیت باتری این تلفن همراه را می توان در عرضه 62 دقیقه از 0 به 100 درصد رساند. در نیم ساعت اول، 63 درصد ظرفیت پر خواهد شد. بد نیست به این نکته توجه کنید که شارژر 40 واتی تأثیر زیادی بر افزایش سرعت شارژ ندارد به طوری که تا کنون این موضوع را در نقد و بررسی تخصصی گلکسی نوت 10 پلاس هم گفته بودیم. با توضیحات داده شده، همان شارژر 25 واتی برای پر کردن منبع نیرو کفایت کرده و نسبت به سایر نمونه های 30 یا 40 واتی بهتر کار می کند.
در مرحله بعد به بررسی این محصول سامسونگ از نظر کیفیت صدا می رسیم. متأسفانه این گوشی جک هدفون 3.5 میلی متری ندارد بنابراین باید از همان دانگل تعبیه شده جهت اتصال هندزفری استفاده کنیم. توجه داشته باشید که اگر کابل دیگری دارید، ممکن است کیفیت صدای شنیده شده متفاوت باشد.
زمانی که به این موبایل یک اسپیکر اکسترنال وصل می کنید، گلکسی اس 10 لایت صداها را با بیشترین وضوح و کیفیت ممکن پخش می کند.
حال اگر هدفون هم به این گوشی متصل نمایید، شرایط تفاوت چندانی نخواهد کرد و فقط کیفیت صدای استریو کمی بیشتر می شود. در مجموع عملکرد این موبایل در این زمینه قابل قبول است.
در مقایسه با نسخه اول رابط کاربری One UI، دومین ورژن این پوسته نرم افزاری از نظر ظاهری تفاوت چندانی ندارد. اکثر تغییرات به وجود آمده به خاطر اندروید 10 هستند. برای مثال، حالا اپلیکیشن ها از شما سؤال خواهند پرسید که در چه مواقعی تنظیمات موقعیت مکانی یا همان GPS فعال شود. برای فعالسازی این آپشن، سه گزینه وجود دارد که عبارتند از همیشه، هیچوقت و یا تنها زمانی که اپلیکیشن در حال اجراست.
دیگر تغییر به وجود آمده که همراه با دهمین نسخه اندروید عرضه شده، حالت تیره سرتاسری است. البته این حالت قبلاً در اولین ورژن One UI وجود داشت ولی تنها در نرم افزارهای سیستمی و منوها فعال بود و این بار به اپلیکیشن های متفرقه مانند اینستاگرام، جیمیل، کروم و . . . که از آن پشتیبانی می کنند، آمده است.
مهمترین ویژگی تازه اضافه شده را باید شیوه ناوبری مبتنی بر حرکات بدانیم. در نسخه پیشین One UI، سامسونگ دکمه های ناوبری و یک روش مسیریابی به خصوص را در اختیار کاربران قرار داده بود ولی با عرضه اندروید 10، یک گزینه سوم هم اضافه شده که همان شیوه مربوط به این سیستم عامل می باشد. با فعالسازی این گزینه، در صورت کشیدن انگشت از پایین به سمت بالا، هوم اسکرین اجرا می شود. کشیدن انگشت از پایین به سمت بالا و نگه داشتن، اپلیکیشن های باز شده اخیر را نشان می دهد و کشیدن انگشت از کناره ها هم حکم دکمه بازگشت را خواهد داشت. متأسفانه هنوز روشی برای سوئیچ کردن میان اپلیکیشن در حال اجرا و برنامه اخیر تعبیه نشده است.
شیوه ناوبری خودِ سامسونگ هم وجود دارد که در آن برای بهره مندی از دکمه بازگشت، باید انگشتتان را از پایین نمایشگر به سمت بالا بکشید. این روش در اوقاتی که نمی توانید انگشت را از کناره ها بکشید تا به منوی قبلی برگردید، بسیار کاربردی خواهد بود.
دیگر گزینه مهم در One UI، روش های بیومتریک هستند. کمپانی کره ای تصمیم گرفته به جای استفاده از سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش اولتراسونیک که در دیگر مدل های خانواده گلکسی اس 10 وجود داشت، سراغ حسگر اپتیکال برود. صادقانه بگوییم که سنسورهای اپتیکال در مقایسه با نمونه های اولتراسونیک کیفیت بالاتری دارند زیرا تکنولوژی موارد جدید هنوز کامل نشده است. به علاوه، هنگام نصب محافظ صفحه نمایش نیز عملکرد آنها با اختلال مواجه می شود.
با این اوصاف، سنسور اسکنر اثر انگشت زیر صفحه نمایش موجود در گلکسی اس 10 لایت بسیار بهتر از نمونه به کار رفته در دیگر مدل های گلکسی اس 10 و گلکسی نوت 10 کار می کند چرا که هم سریع تر است و هم دقیق تر هرچند برخی اوقات شاهد افت سرعت آن هستیم.
گویا انیمیشن های One UI مهمترین دلایلی هستند که این سنسور نمی تواند آن طور که باید و شاید کار کند. جالب آن که همین مشکل پیش از این در دیگر مدل های اس 10 و نوت 10 وجود داشت. زمانی که انگشت خود را روی سنسور می گذارید، بلافاصله شما را شناسایی می کند ولی باید کمی منتظر انیمیشن مربوطه بمانید تا اجرا شود. به علاوه، چنان چه گزینه صفحه نمایش همیشه روشن را فعال کرده بودید، باید مدت بیشتری صبر کنید تا قسمت مخصوص قرار دادن اثر انگشت ظاهر شود. انجام این کار بعضاً 1 تا 2 ثانیه به طول می انجامد. متأسفانه این مشکل همزمان با معرفی گوشی های سری اس نیز 10 وجود داشت و هنوز حل نشده است. به این نکته هم اشاره کنیم که محل قرار دادن اثر انگشت هنگام فعال بودن گزینه صفحه نمایش همیشه روشن بسیار تاریک می باشد به همین دلیل در شرایطی که نور زیادی وجود دارد، به سختی می توانیم آن را مشاهده نماییم.
در این بین یک ترفند وجود دارد تا سرعت بازگشایی قفل نمایشگر را زیاد کنید و آن هم نمایش دائمی صفحه نمایش همیشه روشن می باشد. با این کار، قسمت قرار دادن اثر انگشت دائماً نشان داده خواهد شد و دو بار ضربه زدن روی آن هم تمام نمایشگر را روشن خواهد کرد.
در مجموع، عملکرد این قسمت از گلکسی اس 10 لایت قابل قبول است ولی بد نیست سامسونگ هنوز هم روی آن کار کند زیرا رقبای چینی تا کنون به راهکارهای فوق العاده ای دست یافته اند.
در میان گزینه های صفحه نمایش همیشه روشن، چند آپشن هستند که کارایی آن را افزایش می دهند. برای مثال، شما می توانید آن را زمان بندی کنید و یا مشخص نمایید با توجه به تایم روز فعال یا غیرفعال شود.
یک مشکل دیگر که در One UI وجود دارد این است که وقتی دکمه پاور را نگه می دارید تا گوشی ری استارت یا خاموش شود، دستیار هوشمند سامسونگ یا همان بیکسبی (Bixby) اجرا خواهد شد. متأسفانه این آپشن به صورت پیش فرض فعال می باشد هرچند امکان تغییر آن وجود دارد.
صرف نظر از مشکلات و توضیحات داده شده پیرامون بازگشایی قفل نمایشگر و فعالسازی بیکسبی، همه چیز در One UI 2.0 طبیعی است که البته همین گونه نیز انتظار می رفت زیرا در گلکسی اس 10 لایت یکی از قدرتمندترین پردازنده های دنیا به کار رفته است.
وجود پسوند ldquo;لایتrdquo; ممکن است شما را به اشتباه بیندازد و فکر کنید که سامسونگ سعی کرده با کاهش سرعت دستگاه، یک عضو ارزان تر را به خانواده اس 10 اضافه کند اما واقعیت چیز دیگری است. با خرید سامسونگ گلکسی اس 10 لایت صاحب گوشی می شوید که یکی از سریع ترین پردازنده های دنیا را در خود جای داده است. باید اذعان کنیم که اسنپدراگون 855 در مقایسه با اسنپدراگون 855 پلاس انتخاب بهتری می باشد. به طور کلی تفاوت این دو تراشه بسیار ناچیز بوده و تنها در زمان اجرا بازی های سنگین احساس می شود زیرا پردازنده دارای پسوند ldquo;پلاسrdquo; از پردازنده گرافیکی تقریباً قدرتمندتری بهره می برد. به علاوه، اسنپدراگون 855 در مقایسه با اگزینوس 9820 موجود در سایر اعضای گلکسی اس 10 عملکرد بهتری دارد.
به هر حال، با توجه به اینکه کووالکوم اسنپدراگون 855 در سایر گوشی های پرچمدار نیز حضور داشت، می دانیم باید از آن چه انتظاری داشته باشیم. این تراشه هشت هسته ای، یک هسته Kryo 485 با نهایت سرعت 2.84، سه هسته Kryo 485 با نهایت سرعت 2.42 و چهار هسته Kryo 485 با نهایت سرعت 1.78 گیگاهرتزی دارد. ضمن اینکه Adreno 640 هم وظیفه پردازش فعالیت های گرافیکی را بر عهده خواهد داشت.
این چیپ ست قدرتمند را رم های 6 یا 8 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی همراهی می کنند که البته امکان افزایش آن با استفاده از یک مموری کارت میکرو SD نیز وجود دارد.
مطمئناً دوربین عقب گلکسی اس 10 لایت با لنز اصلی 48 مگاپیکسلی مهمترین نقطه قوت آن به شمار می رود و در این بین تکنولوژی ثابت سازی اپتیکال تصاویر سامسونگ یا همان Super Steady با هماهنگی فوق العاده با نرم افزار و سخت افزار بیش از سایر گزینه ها می درخشد. پیش از این و در گوشی های قبلی کمپانی کره ای دیده بودیم که آپشن مذکور به خوبی کار می کند و ویدیوهای باکیفیتی می گیرد اما این بار نخستین بار است که چنین فناوری به یک لنز بزرگ تر با دریچه دیافراگم f/2.0 می آید.
لنز اولترا واید 12 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 چندان تازگی ندارد و می تواند زوایای 123 درجه ای را پوشش دهد.
همان طور که در بخش مقدمه نیز گفتیم، تنها نکته جدید در مورد دوربین اصلی، اضافه شدن لنز مکرو 5 مگاپیکسلی است. بهتر می بود سامسونگ از یک لنز تله فوتو با قابلیت زوم دو برابری استفاده می کرد. به هر ترتیب، این اتفاق در حالی رخ داده که سایر برندها لنزهای مکرو 2 مگاپیکسلی را در محصولاتشان قرار می دهند اما کمپانی کره ای این بار سراغ یک سنسور 5 مگاپیکسلی رفته که انصافاً تصاویر کلوزآپ باکیفیتی می گیرد.
دوربین سلفی هم یک لنز 32 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 می باشد و با ترکیب پیکسل های موجود در تصاویر می تواند خروجی های 8 مگاپیکسلی به ثبت برساند.
گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy Note10 Lite
گوشی موبایل سامسونگ گلکسی S20 Plus
گوشی موبایل سامسونگ مدل گلکسی فولد
های ,گلکسی ,اس ,لایت ,سامسونگ ,هم ,اس 10 ,گلکسی اس ,10 لایت ,می باشد ,صفحه نمایش ,صفحه نمایش همیشه ,توجه داشته باشید ,خرید سامسونگ گلکسی
درباره این سایت