معرفی یک گوشی توسط اپل همیشه موافقان و مخالفان را برای آغاز یک جنگ کلامی به صف می کند. بسیاری از کاربران دل خوشی از اپل و ت های آن ندارند و گروه بسیاری دیگر محصولات این شرکت را تحسین می کنند. این داستان هر سال ادامه دارد اما وقتی یک گوشی ویژه در خط تولید اپل قرار بگیرد اوضاع کمی پیچیده تر می شود. امسال اپل علاوه بر آیفون 8 و 8 پلاس، آیفون 10 (که در شکلی عجیب به صورت آیفون X نوشته می شود) را نیز با انبوهی از تغییرات ظاهری معرفی کرد. معمولا در چند هفته اول، نوشتن بررسی ها کمی با چاشنی احساسات همراه است و نمی توان صحت آنها را کاملا تضمین کرد. اما اگر اندکی بیشتر منتظر بمانیم می توانیم بررسی هایی به دور از احساسات و کاملا منطقی داشته باشیم. حالا سوال اینجاست: آیا انقلاب اپل با آیفون X ارزشش را داشته است؟ گفتنی است که شما می توانید در اینجا خرید اقساطی ایفون X را نیز تجربه کنید؛ در ادامه با ما همراه باشید.

بررسی گوشی ایفون X اپل

نمایشگر

نه تنها در بخش طراحی شاهد تفاوت این آیفون با نسل های قبلی هستیم در بخش صفحه نمایش هم دنیایی کاملا متفاوت با آیفون های دیگر را شاهدیم. بالاخره اپل دست از سر صفحه نمایش های LCD برداشت و به سراغ صفحات اولد رفت. این صفحه نمایش اولد، که به گفته اپل برای آیفون 10 ساخته شده است، ضخامت کمتری دارد اما با چالش هایی روبرو است که شاید اپل را هم مانند دیگر کمپانی ها مانند سامسونگ، ال جی و گوگل دچار مشکل کند. این صفحه نمایش توسط سامسونگ برای آیفون 10 ساخته شده و باوجوداینکه شاسی گوشی از آیفون 8 پلاس بسیار کوچک تر است اندازه صفحه نمایش بزرگ تر است و اندازه ای 5.8 اینچی دارد.

چیدمان پیکسل ها در این صفحه نمایش به صورت الماسی یا همان diamond PenTile است. این حالت قرارگیری کاملا برخلاف صفحات نسل های قبلی آیفون است که در آن ها شاهد حضور ریزپیکسل های اختصاصی RGB بودیم. خیلی ها این چیدمان پیکسلی را دوست ندارند اما در نظر داشته باشید که اپل ادعا می کند با استفاده از تکنیک های خاص و با استفاده از رندرهای ریزپیکسل ها تلاش کرده تا این چیدمان پنتایل بسیار واقعی تر از چیدمان پنتایلی باشد که در صفحات سامسونگ می بینید.

با تمام این اوصاف صفحه نمایش آیفون 10 بسیار خوش آب و رنگ است و نور خوبی از خودش ساطع می کند. زمانی که این صفحه نمایش را کنار صفحه نمایش آیفون 8 ببینید به خوبی متوجه این تفاوت می شوید و بهتر بودن کیفیت را درک می کنید. آیفون 10 همانند آیفون 8 به سیستم True Tone مجهز است. این سیستم زمانی که فعال شود دمای رنگ های صفحه نمایش با توجه به نور محیط تنظیم می شود تا چشمان کاربر کمترین چالش را برای مشاهده صفحه نمایش داشته باشند. نکته مهم در اینجا تفاوت عملکرد این سیستم در دو گوشی آیفون 8 و آیفون 10 است. این تفاوت از آن جا به وجود آمده که در iPhone X سنسور نور 10 کاناله دقت بیشتری در دریافت و آنالیز نور محیط دارد تا سنسور نور 4 کاناله در آیفون 8.

صفحه نمایش آیفون 10 از HDR پشتیبانی می کند و به همین سبب اگر محتوایی که با پشتیبانی از این تکنولوژی ساخته شده را با آیفون 10 در آیتونز مشاهده کنید به طور حتم از آن لذت بیشتری می برید اما این تفاوت آنچنان نیست که بخواهید هر روز متوجه آن شوید.

صفحه نمایش کیفیت بسیار خوبی دارد و با چشم غیرمسلح پیکسل ها در آن تشخیص داده نمی شوند. رنگ ها بسیار جذاب نمایش داده می شوند و چشمان کاربر بسیار کمتر از زمانی خسته می شود که اپل از صفحات LCD روی گوشی هایش استفاده می کرد.

نگرانی ای در مورد سوختگی صفحه نمایش برای آیفون 10 در این روزها شنیده می شود که اپل هم منکر این موضوع نیست. صفحه نمایش های اولد اغلب این چنین مشکلی دارند که با تعویض محتوا روی صفحه نمایش اثری از محتوای قبلی باقی می ماند. هنوز زود است که بخواهیم در مورد صفحه نمایش آیفون 10 این مورد را قضاوت کنیم اما به هرحال اپل اعلام کرده تمام تلاشش را در زمینه نرم افزاری انجام داده تا چنین مشکلی برای کاربران ایجاد نشود.

نکته منفی در مورد صفحه نمایش نواری است که بالای آن قرار دارد. این نوار همان طور که گفتیم محل قرارگیری سنسورهای نور و تشخیص چهره است. شاید شما هم مانند ما تصور کنید این نوار سیاه مشکل آفرین نیست و خیلی زود به آن عادت می کنید اما این تصور کاملا اشتباه است بعد از مدت طولانی کار کردن با آیفون 10 هیچ چیز تغییر نمی کند و این نوار سیاه همیشه جلوی چشم شما قرار دارد و آن را حس می کنید.

سیستم عامل و رابط کاربری

سیستم عامل دستگاه آی او اس است. اگر آیفون 6 به بالا داشته باشید مطمئنا تا امروز نسخه 11 این سیستم عامل را روی آیفون هایتان امتحان کرده اید اما آن چیزی که روی آیفون 10 می بینید به طور حتم با آن چیزی که روی گوشی خودتان دیده اید تفاوت هایی دارد.

از این پس کشیدن انگشت به بالا روی صفحه نمایش کنترل سنتر را باز نمی کند و از این جسجر باید برای خارج شدن از برنامه ها استفاده کنید. در حقیقت این جسجر جایگزین کلید Home شده است.

علاوه بر این با کشیدن انگشت به بالا و نگه داشتن انگشت می توانید لیست برنامه های اخیر را مشاهده کنید یا اینکه با اعمال همین حرکت و کمی کنارتر از بخش میانی پایین صفحه می توانید بین دو برنامه جا به جا شوید. برای باز کردن نوتیفکیشن بار هم نیاز است تا از بالای صفحه انگشت خودتان را به سمت پایین بکشید که در این بخش میانبرهایی به چراغ قوه و دوربین وجود دارد؛ اما برای استفاده از آن ها باید از قابلیت فورس تاچ استفاده کنید تا حس لمس یک کلید واقعی را به شما القاء کند. برای باز کردن کنترل سنتر هم باید انگشت خودتان را از لبه سمت راست بالایی به پایین بکشید. شاید این جسجرها کمی گیج کننده باشند اما خیالتان راحت باشد بعد از حدود 5 دقیقه کار کردن با آیفون 10 تا اندازه ای به این جسجرها عادت می کنید که بعد از آن ناخودآگاه این جسجرها را روی دیگر گوشی ها هم امتحان می کنید.

قابلیت ریچ ابیلیتی که در آیفون های غول پیکر قبلی هم دیده بودیم در اینجا وجود دارد. با کمک این قابلیت می توان صفحه نمایش آیفون را پایین کشید تا دسترسی به آی هایی که بالای صفحه نمایش قرار دارند راحت تر انجام شود. با کشیدن انگشت روی نوار پایینی که آی های تلفن و مرورگر روی آن قرار دارند این ویژگی فعال می شود.

سوال اساسی در اینجا این است که نرم افزارها روی این صفحه نمایش چگونه اجرا می شوند؟ نرم افزارهای مخصوص آیفون و برخی از نرم افزارها مانند گوگل فتوز یا شازم برای این صفحه نمایش بهینه شده اند اما هنوز بسیاری نرم افزار در اپ استور قرار دارند که برای این صفحه بهینه نیستند. نرم افزارهایی که برای این صفحه بهینه هستند از پایین کاملا به حاشیه پایینی می چسبند اما از بالا تا زیر نوار سیاه رنگی که بالا قرار دارد می روند و دو فضای خالی کناری این نوار مشکی برای نمایش باتری و ساعت و آنتن است.

نرم افزارهایی هم که برای این صفحه نمایش بهینه نیستند هم از بالا و هم از پایین فاصله زیادی با حاشیه ها دارند و دو نوار تاریک بزرگ بالا و پایین آن ها دیده می شود. برای برخی از نرم افزارها مانند بازی آسفالت 8 هم شرایط خیلی خوب نیست و بخشی از محیط بازی زیر این نوار مشکی قرار گرفته است. اگر نرم افزاری برای این صفحه بهینه نباشد این گونه به نظر می رسد که شما آیفونی با اندازه صفحه نمایش آیفون 8 دارید.

اگر از iOS 11 استفاده کرده باشید سیستم عامل این دستگاه شما را غافلگیر نمی کند و همه چیز همان است به جز چند ترفند ساده و کاربردی برای جایگزینی حذف کلید Home. با اینکه در سال های اخیر اپل تلاش زیادی کرده تا ازنظر ویژگی های شخصی سازی به اندروید نزدیک شود اما هنوز بخش هایی مثل نوتیفیکیشن بار با کارآمدی ای که در اندروید می بینیم تفاوت زیادی دارد. باوجوداین هنوز هم آی او اس سیستم عاملی روان با موشن های جذاب است که اندروید در این سال ها به خوبی به آن نزدیک شده است.

گوشی ایفون ایکس

فیس آی دی

بنا به برخی شایعات اپل وقتی نتوانست حسگر اثر انگشت را به زیر صفحه نمایش منتقل کند تصمیم گرفت یک جایگزین برای تاچ آی دی پیدا کند. ظاهراً اپل اعتقادی به قرار دادن این حسگر زیر دکمه پاور یا پشت گوشی نداشته و به همین دلیل تصمیم به استفاده از یک فناوری تشخیص چهره گرفته است.

تشخیص چهره چیز جدیدی نیست و از نسخه های چهارم اندروید به کمک دوربین سلفی به گوشی های هوشمند آمده بود اما اپل برای این که مطمئن شود فیس آی دی برخلاف تشخیص چهره در گوشی های سامسونگ فریب تصاویر یا ویدئوها را نمی خورد سنسورهای فروسرخ و گیرنده هایی در کنار دوربین سلفی قرار داده که هزاران نقطه را به سمت چهره شما تابانده و سپس انعکاس آن را دریافت می کنند تا بتوان یک مدل سه بعدی از چهره شما ساخت.

این نقاط البته توسط چشم انسان قابل رویت نیستند اما با این روش عمق نیز تشخیص داده شده و به این ترتیب کسی نمی تواند با تصویر شما گوشی را فریب دهد.

ثبت چهره در فیس آی دی کار ساده ای است و کافیست فقط دو بار سرتان را 360 درجه بچرخانید. خوشبختانه سرعت عمل و دقت تشخیص چهره نیز بسیار خوب است و تقریباً در 95 درصد موارد گوشی به سرعت آنلاک خواهد شد. کافیست گوشی را بالا بیاورید تا آیفون 10 به صورت خودکار صفحه را روشن کرده و چهره شما را اسکن کند، سپس آیکن قفل بالای صفحه باز شده و می توانید با سوایپ به بالا گوشی را آنلاک کنید.

جالب اینجاست که حتی وقتی گوشی مقابل چهره شما قرار گرفته اگر چشمانتان بسته باشد و یا به صفحه گوشی نگاه نکنید گوشی آنلاک نخواهد شد؛ اما به محض اینکه توجه خود را به سمت آیفون 10 معطوف کنید محتوای نوتیفیکیشن ها نمایش داده شده و گوشی آماده آنلاک خواهد بود.

با وجود سرعت بالای فیس آی دی حذف تاچ آی دی کماکان می تواند آزار دهنده باشد. فیس آی دی در فاصله های بسیار نزدیک یا دور از صورت شما کار نمی کند و اگر نور فروسرخ فراوانی از پشت سرتان به گوشی بتابد ممکن است نتواند اسکن را به خوبی انجام دهد. علاوه بر این یک حسگر اثر انگشت سریع همیشه ساده تر و سریع تر از فناوری تشخیص چهره خواهد بود.

دوربین

دوربین اصلی آیفون 10 در یک کلام ldquo;بی نظیرrdquo; است. شاید تبلیغات انجام شده برای این دوربین توسط خود اپل و حتی امتیازدهی وب سایت های معتبری مانند DxO Mark را به عنوان مرجع معتبر قبول نداشته باشید اما کافیست یک عکس با دوربین اصلی آیفون 10 از هر سوژه دلخواهی بگیرید تا کیفیت تصویر، جزئیات و رنگ ها شما را مجذوب خود کنند. عکس گرفتن با آیفون X با وجود رابط کاربری بسیار ساده iOS کاملا لذت بخش است و دیدن نتایج روی گوشی یا رایانه باعث علاقمندتر شدن شما به عکاسی خواهد شد. همانند آیفون 8 اینجا هم شاهد به کارگیری حالت پرتره هستیم که در شرایط نوری مناسب می تواند تصاویر بسیار زیبا و هنری خلق کند. نکته قابل توجه امکان استفاده از حالت پرتره و افکت بوکه در زمان عکس گرفتن با دوربین سلفی است.

اما متاسفانه باز هم دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی عملکرد رضایت بخشی ندارد و در نور کم عکس ها دارای نویز بسیار شدیدی هستند. شاید قدم بعدی اپل برای ساختن یک گوشی ایده آل، استفاده از لنز و سنسور دقیق تر و حساس تر برای دوربین سلفی باشد.

باتری ایفون X اپل

بهینه سازی های نرم افزاری همیشه کلید موفقیت محصولات اپل بوده و در زمینه دوام شارژ نیز اپل به کمک هوش مصنوعی سعی در بهبود آن داشته است. به همین دلیل است که نمی توان از روی باتری 2716 میلی آمپرساعتی آیفون 10 در مورد دوام شارژ آن قضاوت کرد.

به طور کلی به لطف استفاده از صفحه نمایش OLED، بهینه سازی های iOS و همچنین مصرف پایین تراشه A11 Bionic آیفون 10 دوام شارژ خوبی داشته و می توان گفت از این نظر میان آیفون 8 و آیفون 8 پلاس قرار خواهد گرفت. به این ترتیب با استفاده متوسط و حتی سنگین می توانید یک روز کامل روی دوام شارژ آن حساب کنید اما شارژ کردن شبانه را نباید فراموش کنید.

خصوصاً این که با وجود پشتیبانی آیفون 10 از شارژ سریع درون جعبه تنها یک شارژر معمولی یک آمپره قرار دارد که در 30 دقیقه تنها 20 درصد باتری را شارژ خواهد کرد. این درحالیست که اگر از یک شارژر مک بوک یا پیکسل با توان بالاتر در اختیار داشته باشید می توانید در همین زمان باتری را تا 45 درصد شارژ کنید. به اعتقاد ما نبود شارژر سریع درون جعبه آن هم در سال 2017 غیرقابل قبول است.

آیفون 10 همچنین از استاندارد شارژ بی سیم Qi (بخوانید: چی) پشتیبانی می کند. به این ترتیب می توانید تقریباً آن را روی هر پد شارژر بی سیمی قرار دهید. شارژ بی سیم نسبتاً سریع تر نیز قرار است در iOS 11.2 از راه برسد. حالا که آیفون ها این ویژگی را اضافه کرده اند انتظار داریم شارژرهای بی سیم هر چه بیشتر فراگیر شوند.

بهینه سازی های نرم افزاری همیشه کلید موفقیت محصولات اپل بوده و در زمینه دوام شارژ نیز اپل به کمک هوش مصنوعی سعی در بهبود آن داشته است. به همین دلیل است که نمی توان از روی باتری 2716 میلی آمپرساعتی آیفون 10 در مورد دوام شارژ آن قضاوت کرد.

به طور کلی به لطف استفاده از صفحه نمایش OLED، بهینه سازی های iOS و همچنین مصرف پایین تراشه A11 Bionic آیفون 10 دوام شارژ خوبی داشته و می توان گفت از این نظر میان آیفون 8 و آیفون 8 پلاس قرار خواهد گرفت. به این ترتیب با استفاده متوسط و حتی سنگین می توانید یک روز کامل روی دوام شارژ آن حساب کنید اما شارژ کردن شبانه را نباید فراموش کنید.

خصوصاً این که با وجود پشتیبانی آیفون 10 از شارژ سریع درون جعبه تنها یک شارژر معمولی یک آمپره قرار دارد که در 30 دقیقه تنها 20 درصد باتری را شارژ خواهد کرد. این درحالیست که اگر از یک شارژر مک بوک یا پیکسل با توان بالاتر در اختیار داشته باشید می توانید در همین زمان باتری را تا 45 درصد شارژ کنید. به اعتقاد ما نبود شارژر سریع درون جعبه آن هم در سال 2017 غیرقابل قبول است.

آیفون 10 همچنین از استاندارد شارژ بی سیم Qi (بخوانید: چی) پشتیبانی می کند. به این ترتیب می توانید تقریباً آن را روی هر پد شارژر بی سیمی قرار دهید. شارژ بی سیم نسبتاً سریع تر نیز قرار است در iOS 11.2 از راه برسد. حالا که آیفون ها این ویژگی را اضافه کرده اند انتظار داریم شارژرهای بی سیم هر چه بیشتر فراگیر شوند.

جمع بندی

بی شک آیفون 10 همان آیفونی است که کاربران اپل منتظرش بودند. در دهمین سالگرد رونمایی از اولین آیفون اپل یک تغییر اساسی در آیفون ایجاد کرده و به نظر می رسد این تغییر جوابگو بوده و علاقمندان برای خرید آیفون جدید مقابل اپل استورها صف کشیدند.

با این حال آیفون 10 چیز انقلابی برای کاربران اندرویدی به همراه ندارد. اولین آیفون نحوه تعامل با گوشی هوشمند و تعریف از رابط کاربری را به کلی تغییر داد؛ آیفون 4 طراحی شیشه و ف را مرسوم کرد و آیفون 5اس حسگر اثر انگشت را محبوب کرد. اما آیفون 10 به جز در میان آیفون ها یک محصول انقلابی محسوب نمی شود. صفحه نمایش بدون حاشیه، شارژ بی سیم و قابلیت تشخیص چهره همگی در گوشی های اندرویدی رقیب وجود دارد و به این ترتیب چیز خاصی برای ترغیب به خرید آیفون 10 وجود ندارد.

با این حال کاربران iOS معمولاً سخت از این سیستم عامل دل می کنند و شاید آیفون 10 همان چیزی باشد که منتظرش بودند. از سوی دیگر شاید مهم ترین نقطه ضعیف آیفون های پیشین نسبت به رقبای اندرویدی طراحی سخت افزاری آن ها بود که حالا رفع شده تا اندرویدی های نیز پس از مدت ها یک نگاه جدی به پرچم دار اپل داشته باشند.

پیش از این گفته می شد برخی خریداران آیفون تنها برای پرستیژ و کلاس این گوشی را خریداری می کنند. این مسأله در چندسال اخیر کمرنگ تر شده بود اما حالا قیمت 1000 تا 1200 دلاری آیفون 10 شاید از یک نظر بیش از حد و دیوانه وار به نظر برسد اما دوباره مسأله پرستیژ متفاوت را مطرح خواهد کرد تا افرادی که می خواهند متفاوت باشند و قیمت بالا هم برایشان مشکلی ایجاد نمی کند آیفون 10 بخرند و بلافاصله هم برای دوستانشان انیموجی ارسال کنند!

به هر حال از بحث ارزش خرید که بگذریم آیفون 10 یک گوشی فوق العاده است؛ صفحه نمایش کم نظیر، عملکرد عالی دوربین، پردازنده فوق العاده سریع، دوام شارژ خوب و طراحی متفاوت. پس اگر یک اپلی هستید و توان خرید آیفون 10 را دارید احتمالاً منتظر توصیه ما نیستید و همین حالا برنامه خرید آیفون 10 را در سر دارید.

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy Note10 Lite

گوشی موبایل شیائومی می پلی

گوشی موبایل سامسونگ گلکسی S20 Plus

گوشی موبایل سامسونگ مدل گلکسی فولد

گوشی موبایل سامسونگ گلکسی A6s

گوشی موبایل سامسونگ مدل Galaxy A01

گوشی سامسونگ مدل گلکسی S20

آیفون ,صفحه ,نمایش ,اپل ,های ,گوشی ,آیفون 10 ,صفحه نمایش ,آیفون 8 ,می توانید ,این صفحه ,صفحه نمایش آیفون ,وجود پشتیبانی آیفون ,اختیار داشته باشید ,انتظار داریم شارژرهای

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


فایل 200 Ramiro's memory David's life ساعت هوشمند آزمون و بورسيه جامعه القرآن الکریم استان همدان مطالب اینترنتی maryam428 dsmusic vps-poster2
دزدگ